Karate

WKF "întristat" de excluderea de la Jocurile Olimpice de la Paris din 2024 PDF Imprimare Email
Joi, 21 Februarie 2019 14:15

    Federația Mondială de Karate este profund întristată de anunțul că Karate sa  nu fie  inclus ca un sport suplimentar la programul Jocurile Olimpice de la Paris 2024.

                

    "Sportul nostru a crescut exponențial în ultimii ani și încă nu am avut șansa de a demonstra valoarea noastră de sport olimpic, deoarece vom face debutul nostru ca o disciplină olimpică la Tokyo 2020. În ultimele luni am avut a lucrat neîncetat împreună cu Federația Franceză pentru a ne atinge obiectivul de a fi inclus în Paris 2024. Credem că am îndeplinit toate cerințele și că am avut condițiile perfecte pentru a fi adăugați la programul sportiv; totuși, am aflat astăzi că visul nostru nu va fi adevărat ", a declarat președintele WKF Antonio Espinós.Karate are peste 255.000 de atleți afiliați în Franța, în peste 5000 de cluburi. 55% dintre acești sportivi sunt mai tineri de 18 ani. Țara gazdă a Parisului 2024 este o forță majoră în Karate și a câștigat 15 titluri mondiale în ultimele patru campionate mondiale. La nivel global, Karate are 100 de milioane de fani în 194 de federații naționale din întreaga lume. Ultima ediție a Campionatului Mondial a fost difuzată în 186 de țări și a înregistrat o participare de 1200 de sportivi din 131 de țări."Franța este una dintre cele mai puternice țări din Karate. Am fondat speranțe să ne aflăm la Paris în 2024 datorită puterii și popularității sportului nostru în Franța. Din păcate, am primit vestea foarte proastă pentru Karate că sportul nostru va fi exclus din această listă ", a declarat șeful organului internațional de conducere al lui Karate.

 

 

 

 

Federația Mondială de Karate a chemat să depășească această adversitate, așa cum a făcut de multe ori în astfel de situații în trecut. "Încă o dată, trebuie să ne redresăm rapid și să continuăm să lucrăm așa cum am făcut întotdeauna. Astfel am fost capabili să avem o Federație și un sport pe care cu toții putem să ne simțim mândri. Prin urmare, contau pe sprijinul și cooperarea voastră ca întotdeauna ", a spus domnul Espinós militarilor lui Karate.
 
*
**  WKF  -
 
Banner

Abonare newsletter
jNews ModulePrimeşte HTML?

Joomla Extensions powered by Joobi

Zona banere

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Sondaj

Cum poate fi mai bine promovat Karate-ul?
 

Sunteti aici: Home Stiri WKF "întristat" de excluderea de la Jocurile Olimpice de la Paris din 2024