Karate

„Mai multe națiuni și-au exprimat interesul pentru reintegrarea karateului PDF Imprimare Email
Sâmbătă, 14 August 2021 18:59

 

                               Un retour du karaté aux JO de Paris 2024 ? Roxana Maracineanu soutient l’appel lancé par Steven Da Costa sur les réseaux sociaux.

   Roxana Maracineanu il sustine pe Steven Da Costa pentru reintegrarea karateului Intr-un interviu acordat Le Parisien, viceministrul pentru sport Roxana Maracineanu reactioneaza la chemarea campionului olimpic francez Steven Da Costa de a integra karateul la olimpiada de la Paris 2024. Steven Da Costa, care a devenit primul campion olimpic din istoria karateului din Tokyo, susține cu tărie includerea sportului său în programul Jocurilor Olimpice de la Paris 2024, considerând că „este încă posibil”.

   "Am vrea să fim adăugați, nu vrem să înlocuim pe nimeni pentru că toată lumea care este acolo o merită, dar vrem să fim al cincilea sport", a declarat medaliatul cu aur de -67 kg după un apel transmis pe rețelele de socializare. În 2024, surfingul, alpinismul, skateboard-ul, prezent deja la Tokyo, precum și break-ul vor fi noul sport suplimentar, dar nu karate, care a apărut în programul olimpiadelor japoneze, pentru o singură ediție. „Merită să îi scriu COI” Roxana Maracineanu, ministrul delegat responsabil de sport, a reactionat la lupta lansata de campioana Frantei intr-un interviu cu parizianul. Vrea să-l „susțină și să-l însoțească” în abordarea sa. „Mai multe națiuni și-au exprimat interesul pentru reintegrarea karateului, cum ar fi Japonia, unde este unul dintre sporturile lor emblematice. Integrarea acestei discipline ar fi o legătură excelentă între Tokyo 2021 și Paris 2024 ”, explică ea.

   În ceea ce privește apelul făcut de Da Costa, „un super campion olimpic care întruchipează tineretul” potrivit ei, Maracineanu consideră că orice este încă posibil: „Merită să scrii cel puțin Comitetului Olimpic Internațional (COI). Mai ales că nu trebuie să uităm că există un al cincilea loc disponibil pentru sporturi suplimentare. " CITEȘTE ȘI. Apelul campionului olimpic Steven Da Costa de a-și apăra titlul olimpic la Paris Dacă această disciplină s-ar adapta la cerințele impuse de COI, „sporturile tradiționale precum karateul ar putea avea mai ușor locul lor la Jocuri”, conchide ea. Și într-un mod durabil. "

*
 
*
 
Banner

Abonare newsletter
jNews ModulePrimeşte HTML?

Joomla Extensions powered by Joobi

Zona banere

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Sondaj

Cum poate fi mai bine promovat Karate-ul?
 

Sunteti aici: Home Stiri „Mai multe națiuni și-au exprimat interesul pentru reintegrarea karateului