Karate

WKF-ul forteaza ramanerea in programul Jocurilor - Paris 2024! PDF Imprimare Email
Sâmbătă, 04 Decembrie 2021 19:16

  De  ce  nu  este  Karate  la  Jocurile  Olimpice  de  la  Paris  ?

  Cine  este  de  vina   ?

Olympics / Antonio Espinos attacks

    La 2 săptămâni după formalizarea unui raport independent care arată succesul Karate-ului la Jocurile Olimpice de la Tokyo și popularitatea din Franța, președintele WKF, Antonio Espinos, a trecut la atac, luându-i direct in viztor pe Tony Estanguet ( presedintele Comitetului de Organizare - Paris 2024) și Thomas Bach, Presedintele CIO.

La congresul WKF din Dubai, Noiembrie 2021, s-a prezentat un raport independent realizat de o companie americana ce arata popularitatea disciplinei Karate in Franta si Statele Unite, tarile gazda ale urmatoarelor Jocuri Olimpice si practic realizeaza o comparatie cu celelalte 3 sporturi aditionale incluse la Paris, surfing, skateboarding si catarare.

 

 

Bazat pe transmisie si  potentialul fanilor, karate-ul este clar in prima pozitie.De exemplu, Steven da Costa, a fost urmarit in Franta in finala, la Tokyo, de aproximativ 4 milioane de oameni.  In avedentele medii, doar catararea arata statistici mai bune.Astfel, Antonio Espinos a trimis o scrisoare din partea World Karate Federation in care cere obtinerea unui loc permanent pentru karate in programul Olimpic.

"Pentru noi e o injustitie ce se intampla in momentul de fata. Am demonstrat la Tokyo ca meritam sa fim la Paris si sa ramanem in programul Olimpic mai departe. Cat voi fi presedinte, voi lupta sa intram definitiv in programul Olimpic." declara Espinos. Tot el spune, " din pacate este cel mai opac proces al programului Olimpic, nu cel mai transparent asa cum se spune. Astept de 3 ani niste explicatii pentru JO Paris 2024, si din pacate nu le primesc.Consideratiile CIO sunt foarte bine tinute ascunse, ca un secret".

 
*
*  --
 
Banner

Abonare newsletter
jNews ModulePrimeşte HTML?

Joomla Extensions powered by Joobi

Zona banere

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Sondaj

Cum poate fi mai bine promovat Karate-ul?
 

Sunteti aici: Home Stiri WKF-ul forteaza ramanerea in programul Jocurilor - Paris 2024!