Karate

HOTĂRÂRE DE GUVERN privind completarea art. 25 din Normele financiare pentru activitatea sportivă PDF Imprimare Email
Miercuri, 03 Ianuarie 2024 09:27
 

                                  Guvernul României - Wikipedia

  HOTĂRÂRE DE GUVERN privind completarea art. 25 din Normele financiare pentru activitatea sportivă aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 1447/2007
  Guvernul a aprobat, la propunerea Agenției Naționale pentru Sport, dublarea premiilor     acordate sportivilor și colectivelor tehnice care s-au calificat sau urmează să se califice la Jocurile Olimpice de la Paris 2024, în funcție de locurile I-VI obținute la campionatele mondiale sau campionatele europene, după caz. 
   Astfel, pentru competiția de campionate mondiale, inclusiv campionatele mondiale pentru persoane cu nevoi speciale, pentru locul I, recompensa financiară se majorează la suma de 84.000 de lei pentru seniori, 28.500 lei pentru tineret și juniori I, respectiv 16.500 lei pentru juniori II și cadeți. 
  Pentru competiția de campionate europene, inclusiv campionate europene pentru persoane cu nevoi speciale, sumele alocate pentru obținerea locului I cresc la 55.500 de lei pentru seniori, 16.500 lei pentru tineret și juniori I, respectiv 9.000 lei pentru juniori II și cadeți.
  Premierile se vor face din bugetul Agenției Naționale pentru Sport, pe anul în curs, în limita bugetului aprobat cu această destinație.
  Până la acest moment, avem 60 de sportivi calificați la ediția 2024 a Jocurilor Olimpice, iar pentru anul următor se estimează că vor mai primi biletul pentru Paris încă 25. 
  Guvernul României, prin Agenția Națională pentru Sport, susține activitatea sportivă de înaltă performanță, iar acest demers de majorare a recompenselor financiare face parte din strategia de premiere și stimulare a performanței sportive. La nivel guvernamental s-a considerat că eforturile acestor sportivi și ale profesioniștilor care le stau alături în drumul către excelența olimpică trebuie să primească nu doar o mai mare recunoaștere, ci și o mai mare susținere, pentru a motiva și alți sportivi și pentru a servi drept model pentru viitoarele generații care țintesc performanța sportivă.
*
-  Guvernul  Romaniei
 

*
 
 
 
Banner

jNews ModulePrimeşte HTML?

Joomla Extensions powered by Joobi

Zona banere

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Sondaj

Cum poate fi mai bine promovat Karate-ul?
 

Sunteti aici: Home Stiri HOTĂRÂRE DE GUVERN privind completarea art. 25 din Normele financiare pentru activitatea sportivă