Karate

Președintele Fed. Române de Kempo, Amatto Zaharia, primul român din conducerea mondiala a MMAului PDF Imprimare Email
Vineri, 11 Iulie 2014 15:50

          Președintele Federației Române de Kempo,

                       Amatto Zaharia,

a devenit primul român din conducerea mondială a MMA-ului, după ce a fost ales recent în funcția de prim-vicepreședinte al asociației WMMAA-Europa (World MMA Association), potrivit unui comunicat remis AGERPRES.

                                           

   Evenimentul s-a petrecut cu ocazia Congresului Mondial de MMA de la Amsterdam (3-6 iulie), ocazie cu care FR Kempo ''a demonstrat încă o dată aprecierea și respectul de care se bucură pe plan internațional în domeniul artelor marțiale mixte''.

Zaharia a fost votat prim-vicepreședinte al WMMAA-Europa (World MMA Association) cu unanimitatea de voturi a țărilor reprezentate la congres, precizează sursa amintită.

 

Din conducerea World MMA Association, alături de președintele M-1 Global, Vadim Finkeltchein, fac parte atât legendarul Fedor Emelianenko, cât și Joel Bouzou, președintele 'Academiei Mondiale Olimpice', dar și presedinte al 'Peace and Sport', organizație aflată sub înaltul patronaj al Prințului Albert II de Monaco.

Biroul Executiv al World MMA Association-Europa este format din președintele Aleksander Engelhardt (Olanda), prim-vicepreședintele Amatto Zaharia (România), vicepreședinții Dmitri Kuvicika (Rusia), Rovșan Gasanov (Azerbaidjan) și Carlo di Blasi (Italia).

Cu două campionate europene organizate, un campionat asiatic, două cupe și un campionat mondial, World MMA Association este liderul mondial incontestabil în domeniul MMA-ului sportiv pentru amatori, devansând forurile concurente WMMAF și FILA. În plus, ultima ediție a campionatelor mondiale a avut loc în aceeași perioadă și loc cu Sportaccord World Combat Games, în deschiderea M-1 Challenge, în prezența a peste 10.000 de spectatori, la finale fiind prezent inclusiv românul Marius Vizer, președintele Sportaccord.

Trebuie amintit faptul că în urmă cu doar câteva zile, lotul FR Kempo, condus de Adrian Mihai, a obținut la Cupa Mondială de MMA o medalie de aur (Bogdan Stanciu) și trei medalii de argint (Andrei Vasinca, Izidor Bunea și Ion Vrânceanu).

**   sursa  : AGERPRES

 
Banner

jNews Module



Primeşte HTML?

Joomla Extensions powered by Joobi

Zona banere

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Sondaj

Cum poate fi mai bine promovat Karate-ul?
 

Sunteti aici: Home Stiri Președintele Fed. Române de Kempo, Amatto Zaharia, primul român din conducerea mondiala a MMAului