Karate

International General Choi Memorial Cup PDF Imprimare Email
Joi, 18 Iunie 2015 16:11

               

 

  In perioada 18 -21 iunie 2015, Sala Polivalenta a Universitatii din Oradea, Judetul Bihor, va fi gazda unui eveniment sportiv unic in Romania, dedicat taekwon-do-ului, un eveniment organizat in cinstea legendarului fondator al acestei arte sportive, Generalul Choi Hong Hi.

  Generalul Choi Hong Hi, fondatorul stilului Taekwon-do, initiatorul Federatiei Internationale de Taekwon-do (International Taekwon-do Federation, prescurtat I.T.F.) al carei presedinte a fost pana la moartea sa, s-a nascut in 9 noiembrie 1918 in districtul Hwa Dae Myong Chun din Coreea si a murit in 15 iunie 2002. Sub tutela Generalului Choi, la data de 11 aprilie 1955, numele de Taekwon-do a fost ales sa reprezinte arta martiala coreeana, de catre istorici si alte persoane proeminente din Coreea. Numele propus de catre Generalul Choi a fost in unanimitate votat pentru a descrie aceasta arta ca fiind valida si de sine statatoare. Astfel, intr-o traducere scurta si clara, TAE = picior, KWON = pumn, DO = arta - ceea ce duce la definirea ei astfel: "arta de a lupta cu piciorul si mana".

 



Cu ocazia celebrarii a 60 de ani de Taekwon-do (1955 -2015), Federatia Romana de Taekwon-do I.T.F. si Clubul Sportiv Tae?Kyon Oradea organizeaza in premiera in Romania, prima editie a evenimentului International General Choi Memorial Cup adresata sportivilor juniori III, II, I si seniori. Prima zi a evenimentului, joi, 18 iunie, este rezervata conferintei de presa si inscrierilor, iar de vineri pana duminica 19 -21 iunie, se vor desfasura competitiile efective de taekwon-do.

Joi, 18 iunie 2015, de la ora 14.00 are loc conferinta de presa a evenimentului la Hotel Termal din Baile Felix, jud. Bihor.

Toate cluburile sportive din tara, afiliate Federatiei Romane de Taekwon-do ITF sunt invitate sa ia parte la eveniment, participand cu sportivii lor la cele 4 probe de concurs, la diferitele categorii de sex si varsta. Dupa parcurgerea probelor de concurs - tull, lupta, spargeri-forta si tehnici speciale - cei mai buni concurenti vor urca pe podiumul de premiere in aplauzele publicului, fiind recompensati cu diplome, medalii si trofee.

Evenimentul este organizat de Federatia Romana de Taekwon-do I.T.F. si Clubul Sportiv Tae?Kyon Oradea si este sustinut strategic de Ministerul Tinerului si Sportului.

 


** sursa  :--http://www.oradea-online.ro/evenimente/International+General+Choi+Memorial+Cup_1888.html

 
Banner

jNews Module



Primeşte HTML?

Joomla Extensions powered by Joobi

Zona banere

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Sondaj

Cum poate fi mai bine promovat Karate-ul?
 

Sunteti aici: Home Stiri International General Choi Memorial Cup