Karate

Ziua Mondiala a Tineretului PDF Imprimare Email
Miercuri, 12 August 2015 13:31

Mesajul Ministrului Tineretului și Sportului cu ocazia

Zilei Mondiale a Tineretului

     Gabriela SZABO, Ministru al Tineretului și Sportului, lansează un mesaj de susținere pentru tinerii din România și de peste hotare cu ocazia Zilei Mondiale a Tineretului.

De ziua internațională a Tineretului le urez Tinerilor din România și de peste hotare multă îndrăzneală, înțelepciune și perseverență pentru a putea produce schimbarea în bine atât de necesară întregii societăți.

 

 

 

Un dicton mai vechi ne spune că ”tinerii reprezintă viitorul”. Eu cred că tinerii trebuie să reprezinte prezentul oricărei societăți și principalul vehicul social prin intermediul căruia se desfășoară o schimbare durabilă a acelei societăți.

Tema de anul acesta “Angajamentul Civic al Tinerilor” subliniază rolul pe care îl are implicarea si includerea tinerilor în construirea coeziunii sociale și a sentimentului colectiv de bine. Participarea tinerilor în toate sferele vieţii este caracteristică unei societăţi bazate pe valori ca democraţia, toleranţa şi prosperitatea! 

Anul 2015 este cu atât mai important pentru tinerii din România și pentru toți factorii implicați în domeniul politicilor de tineret, cu cât în acest an țara noastră găzduiește, la Cluj, Capitala Europeană a Tineretului. Îi felicit cu această ocazie pe organizatori și pe toți cei care, într-o formă sau alta, au făcut posibilă organizarea în țara noastră a acestei sărbători a tineretului european.

Sarcina noastra este așadar abilitarea tinerilor de a fi cetățeni activi pe plan social în scopul de a promova interesele acestora, de a le acorda autonomia necesară exprimării și dezvoltării propriilor idei și de a-i sprijini în inițiativele lor!declară Gabriela SZABO.

Ziua Internațională se sărbătorește începând cu anul 2000. Aceasta a fost instituită la nivel internațională prin rezoluția 54 / 1999 a Adunării Generale a Națiunilor Unite. Ministerul Tineretului și Sportului sprijină mișcarea de tineret din România prin programe anuale de finanțare și formare, dar și prin proiecte proprii și în parteneriat cu mediul asociativ adresat tinerilor.

Acțiunile Ministerului Tineretului și Sportului în privința tinerilor din România se înscriu în recomandările Strategiei Naționale pentru Tineret 2014 – 2020, adoptată prin Hotărâre de Guvern la data de 14 Ianuarie 2015.

 
Banner

jNews Module



Primeşte HTML?

Joomla Extensions powered by Joobi

Zona banere

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Sondaj

Cum poate fi mai bine promovat Karate-ul?
 

Sunteti aici: Home Stiri Ziua Mondiala a Tineretului