Karate

Ştiri, evenimente
Sindromul de supraantrenament sau oboseala la sportivii de performanță PDF Imprimare Email
Scris de GD   
Miercuri, 03 Februarie 2021 12:05

Sindromul de supraantrenament sau oboseala la sportivii de performanță

Oboseala persistentă excesivă sau sindromul de supraantrenament este frecvent întâlnită la sportivii de performanță. Dezechilibrul dintre intensitatea crescută a antrenamentelor și refacerea necorespunzătoare poate duce la apariția „non-functional overreaching” și a sindromului de supraantrenament, caracterizate prin scăderea performanței în timpul antrenamentelor și competițiilor, însoțite de oboseală persistentă și modificări neuroendocrine, metabolice și psihologice. Etiopatogenia acestora este incomplet elucidată, fiind postulate mai multe mecanisme. Diagnosticul este dificil, având caracter retrospectiv și de excludere. Tratamentul este îndelungat, în cazul sindromului de supraantrenament putând dura câteva luni. Metodele de prevenire sunt esențiale pentru performanța și sănătatea sportivului.

Sportivii de performanță sunt supuși zilnic la factori de stres, atât din punct de vedere fizic, cât și psihic. Oboseala persistentă excesivă este frecvent întâlnită la sportivii de performanță și poate avea mai multe cauze. Una dintre acestea este sindromul de supraantrenament, caracterizat prin scăderea performanței sportive în timpul antrenamentelor și competițiilor, însoțită de oboseală persistentă și modificări neuroendocrine, metabolice și psihologice. Prezenta lucrare își propune o scurtă trecere în revistă a principalelor caracteristici ale sindromului de supraantrenament, nu înainte de a expune succint principalele cauze și metode de management ale oboselii persistente la sportivii de performanță.

Citeşte mai mult...
 
La revedere 2020 ! Sa vii cu bine 2021 !! PDF Imprimare Email
Scris de GD   
Joi, 31 Decembrie 2020 12:45

                              La  revedere 2020 !

                    Sa  vii  cu  bine  2021 !!

            La  Multi  Ani  tuturor  ROMANILOR !!


Tech guru Manjit

 

 

Citeşte mai mult...
 
Sarbatori FERICITE !! PDF Imprimare Email
Scris de GD   
Joi, 24 Decembrie 2020 10:16

             SARBATORI  FERICITE  !!

                                  si

                      sa  fim  SANATOSI 

 

                                 brad.jpg    

    si  o   COLINDA :  http://www.total-media-news.ro/index.php?option=com_hwdvideoshare&task=viewvideo&Itemid=53&video_id=700

 

 

Citeşte mai mult...
 


Pagina 9 din 314
Banner

Abonare newsletter
jNews ModulePrimeşte HTML?

Joomla Extensions powered by Joobi

Zona banere

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Sondaj

Cum poate fi mai bine promovat Karate-ul?
 

Sunteti aici: Home Ştiri