Karate

Ştiri, evenimente
Sindromul de supraantrenament sau oboseala la sportivii de performanță PDF Imprimare Email
Miercuri, 03 Februarie 2021 12:05

Sindromul de supraantrenament sau oboseala la sportivii de performanță

Oboseala persistentă excesivă sau sindromul de supraantrenament este frecvent întâlnită la sportivii de performanță. Dezechilibrul dintre intensitatea crescută a antrenamentelor și refacerea necorespunzătoare poate duce la apariția „non-functional overreaching” și a sindromului de supraantrenament, caracterizate prin scăderea performanței în timpul antrenamentelor și competițiilor, însoțite de oboseală persistentă și modificări neuroendocrine, metabolice și psihologice. Etiopatogenia acestora este incomplet elucidată, fiind postulate mai multe mecanisme. Diagnosticul este dificil, având caracter retrospectiv și de excludere. Tratamentul este îndelungat, în cazul sindromului de supraantrenament putând dura câteva luni. Metodele de prevenire sunt esențiale pentru performanța și sănătatea sportivului.

Sportivii de performanță sunt supuși zilnic la factori de stres, atât din punct de vedere fizic, cât și psihic. Oboseala persistentă excesivă este frecvent întâlnită la sportivii de performanță și poate avea mai multe cauze. Una dintre acestea este sindromul de supraantrenament, caracterizat prin scăderea performanței sportive în timpul antrenamentelor și competițiilor, însoțită de oboseală persistentă și modificări neuroendocrine, metabolice și psihologice. Prezenta lucrare își propune o scurtă trecere în revistă a principalelor caracteristici ale sindromului de supraantrenament, nu înainte de a expune succint principalele cauze și metode de management ale oboselii persistente la sportivii de performanță.

Citeşte mai mult...
 
La revedere 2020 ! Sa vii cu bine 2021 !! PDF Imprimare Email
Joi, 31 Decembrie 2020 12:45

                              La  revedere 2020 !

                    Sa  vii  cu  bine  2021 !!

            La  Multi  Ani  tuturor  ROMANILOR !!


Tech guru Manjit

 

 

Citeşte mai mult...
 
Sarbatori FERICITE !! PDF Imprimare Email
Joi, 24 Decembrie 2020 10:16

             SARBATORI  FERICITE  !!

                                  si

                      sa  fim  SANATOSI 

 

                                 brad.jpg    

    si  o   COLINDA :  http://www.total-media-news.ro/index.php?option=com_hwdvideoshare&task=viewvideo&Itemid=53&video_id=700

 

 

Citeşte mai mult...
 
Campionatul European de Karate EKF 2021, in Croatia! PDF Imprimare Email
Joi, 10 Decembrie 2020 17:09

 

        Este posibil ca imaginea să conţină: 4 persoane, oameni făcând sport şi baseball

   Editia 56 a Campionatului European de Karate EKF, rezervat seniorilor,  se va disputa in Croatia (Porec) intre 19 si 23 Mai 2021.Comitetul Executiv European a decis acordarea acestui eveniment Croatiei, dupa ce Suedia (Goeteborg), a renuntat sa il gazduiasca.

   Federatia Croata de Karate, si-a asumat organizarea in bune conditii a concursului, datorita crizei de Covid-19, acesta fiind un aspect important, si de asemenea a avut avantajul pozitionarii central-Europene, in aceasta decizie.

   Acest campionat are o importanta aparte contant pentru calificarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo, prima editie la care karateka vor fi prezenti.

Citeşte mai mult...
 
Clinica Omedical s-a inaugurat! PDF Imprimare Email
Luni, 23 Noiembrie 2020 09:26

Astazi, a fost inaugurat centrul medical de recuperare "Omedical", a carui activitate se afla sub atenta observatie si coordonare a profesorului Nelu Olteanu, ce detine o vasta experienta in acest domeniu. Aceasta se afla pe Strada Sibiu, nr.37, Bucuresti.

Servicii:
Cabinet Medical
- Consultatii
- Recuperare Pediatrica
-------------------------------------
Cabinet Medical
- Recuperare Medicala
- Kinetoterapie
-------------------------------------
Cabinet Medical
- Consultatii
- Fizioterapie
- Acupunctura
- Electroacupunctura
- Tratamente
 
 
Citeşte mai mult...
 


Pagina 1 din 184
Banner

jNews ModulePrimeşte HTML?

Joomla Extensions powered by Joobi

Sunteti aici: Home Ştiri Stiri, evenimente