Karate

Despre Karate

Istorie



Ce este PADBOL ? PDF Imprimare Email
Miercuri, 20 Mai 2015 19:15

         

   Padbol a fost inventat în anul 2008, în La Plata (Argentina), patentat in anul 2011.

     In prezent sunt 15 țări afiliate la Federația Internațională : Argentina, Portugalia, Spania, Uruguay, Mexic,Brazilia, Italia, Anglia, Norvegia, Danemarca,Finlanda, Suedia, Australia, Bolivia si ROMÂNIA!!!

     Padbol este Jucat de vedete ale fotbalului mondial ca Denilson, (campion mondial cu Brazilia în 2002 și ambasador Padbol Brazilia), Luigi Di Biagio, Bernardo Corradi, Stefano Fiore, Michael Laudrup si altii.

     După  Mondialul 2013 (Argentina) și 2014 (Spania), in acest an va avea loc Cupa Intercontinentala Miami 2015 ( noiembrie), iar al treilea Campionat Mondial de Padbol se va juca în 2016 pe plaja statiunii Punta del Este – Uruguai.

Citeşte mai mult...
 
Karate - scurtă istorie PDF Imprimare Email

Karate_match_2Originile karate - ului le constituie diferite stiluri de arte marţiale chinezeşti (kung - fu sau gong - fu, respectiv kem - po în pronunţare japoneză), "strămoşul" fiind pokkeck (aşa - numitul "box chinezesc" sau "box de templu"), respectiv shaolin quang - fa, practicat de călugarii templului shaolin. Derivate ale acestui sistem de luptă, mai ales aşa - numitele "stiluri sudice" (China sudică) au stat la rîndul lor la baza Okinawa - te, a artelor marţiale practicate pe insula Okinawa. Acestea s - au dezvoltat din importante influenţe repetate de - a lungul secolelor importate din China, dar şi din stiluri de luptă băştinaşe. Incă înaintea răspândirii sistemului de luptă Okinawa - te (ulterior kara - te) existau mai multe stiluri, care stau la baza "stilurilor tradiţionale" ale karate.

Citeşte mai mult...
 
Campionatul European- Izmir PDF Imprimare Email
Luni, 08 Februarie 2010 15:56

    Dupa cum stiti, in perioada 5-7 februarie a avut loc Campionatul European de Cadeti,Juniori,U21 in Turcia(Izmir).A fost o competitie cu multi reprezentanti in finale din partea Italiei si Frantei,dar competitia a fost dominata cu autoritate de tara gazda Turcia.

     Medalii  obtinute   pe  natiuni :

 
Citeşte mai mult...
 
Campionatul European de Cadeti,Juniori si U21 PDF Imprimare Email
Joi, 04 Februarie 2010 08:48

 In zilele 5,6,7 februarie    2010   s-a  desfasurat    Campionatul european (EKF)de cadeti,juniori si U21.Este editia cu numarul 37 al campionatului de cadeti si juniori si a 2-a editie cand in cadrul acestei competitii se organizeaza si cupa pentru tineret.

 

 

 

** competitia   a  putut   fi  urmarita  pe  :

                                        http://www.karatedo.co.jp/karatetv/index.html

Citeşte mai mult...
 
Artele martiale PDF Imprimare Email
Marţi, 15 Decembrie 2009 14:56

Artele marţiale reprezintă un sistem complex de tehnici de luptă, cu sau fără arme, însuşit la nivel individual. Se poate spune despre "artele marţiale", că au existat de-a lungul întregii istorii a omenirii. Să nu uităm că din vremea Olimpiadelor ne rămâne moştenire o artă, pe care în timpurile moderne, o numim, pankration box precum şi celebrele lupte greco-romane, modificate în mai puţin protectivele lupte libere, care la români au fost cunoscute sub denumirea de trântă. Merită amintit celebrul dans al căluşarilor, care denotă transformarea unui sistem de luptă, cu sabia, într-un dans. De asemenea se pot menţiona obiceiurile oşenilor şi moroşenilor de a purta cuţite. Se poate spune că încă există o transmisie orală a unor tehnici de luptă cu această armă. De asemenea la nivel european, trebuie să fi existat forme similare sau diferite de luptă, aici este de menţionat franţuzescul savate (anul 1790).

Citeşte mai mult...
 
Mai multe articole..


Pagina 2 din 3
Banner

jNews Module



Primeşte HTML?

Joomla Extensions powered by Joobi

Sunteti aici: Home