Karate

Interviuri
Interviu - Ion Sorin Hobana PDF Imprimare Email
Luni, 07 Aprilie 2014 12:46

Domnule Hobana, dupa un sezon lung si dificil, in care o data in plus ne-ati delectat prin comentariul dumneavoastra, devenit marca inregistrata , am onoarea sa impartasesc cu dumneavoastra impresiile sezonului proaspat depasit, 2013-2014.

      
1. Incep interviul cu o curiozitate . Ce ati simtit in momentul in care la Sapporo, cu o multime de romani in fata micului ecran, ati comentat primii saritori romani din Cupa Mondiala, in persoana lui Iulian Pitea si Eduard Torok, si ce asteptari aveti in continuare de la saritorii romani ? Unde credeti ca ii putem vedea in sezonul viitor ?
 
Era un moment indelung asteptat, in care, evident, m-am bucurat; emotiile le pastrez insa, gradate, pentru momentele urmatoare; cel in care ai nostri vor ajunge mai des in prima mansa, cel in care vor reusi si o prezenta in mansa a doua, apoi cel in care, in sfarsit, vor incepe sa implineasca scopul final al celebrului parteneriat FRSB-OMV Petrom-autoritati, si anume intrarea in TOP TEN-ul mondial. Din felul in care s-au dezvoltat lucrurile, mai intai cu stagii de pregatire in strainatate, pe baze moderne, cu tehnicieni reputati, apoi cu realizarea arenei din Valea Carbunarii, Rasnov, si evolutii din ce in ce mai bune ale romanilor si romancelor, sunt increzator ca vom ajunge la aceste performante relativ repede. Abia atunci voi avea si eu, la microfon, bucuria deplina, in aceasta disciplina sportiva olimpica de iarna cu care am facut cunostinta la editia Albertville 1992 a JO de iarna, si pe care am inceput s-o indragesc cu adevarat doi ani mai tarziu, la Lillehammer 1994, cand, intrucat festivitatile s-au desfasurat chiar pe arena de sarituri cu schiurile, celebra Lysgaardsbakkene, am avut post de comentator acolo, si am fost mereu aproape de actiune. Atunci si acolo am si urcat prima data pana in varful unei trambuline normale ... si ... mi s-a cam strans stomacul privind de sus :)
         
2. Ce parere aveti despre podiumul Cupei Mondiale din acest sezon ? Stoch, Prevc si Freund, toti din noua generatie, in plus, niciun austriac pe podium …
Citeşte mai mult...
 
Declaratii dupa prima victorie a sezonului pentru Stoch PDF Imprimare Email
Luni, 16 Decembrie 2013 16:41

 

 

            
Campionul mondial ,  Kamil Stoch, a avut un weekend impresionant la Titisee, obtinand prima victorie stagionala.

    Cu142.5 m el a condus in prima mansa , 138.5 m in a 2-a mansa , si in final incredibila suma de 300.7 puncte i-au adus victoria , cu 7.8 puncte in fata lui Ammann. Elvetianul obtinut al 2-lea podium al sezonului , dupa locul 3 din ajun ,  si a intrat in forma fix inainte de Turneul celor 4 Trambuline . Noriaki Kasai , a obtinut locul 3 duminica, fiind primul podium din ultimii 3 ani pentru nipon.

     A fost un weekend foarte bun pentru Stoch: "Sunt foarte fericit cu rezultatul meu. Nivelul a fost foarte inalt , aproape toti saritorii atingand lungimi similare , si am dat tot ce am putut . Acum abia astept etapele de la Engelberg , fiind una din trambuline mele preferate ." 

Ammann si-a facut auto-critica dupa competitie : "Am avut o senzatie buna la saritura din a doua mansa. Nu doar distanta , dar si aterizarea trebuie sa fie buna  si am avut probleme cu ea ieri . Desi am avut cea mai lunga saritura , e inca loc de a evolua .Pot sari si mai bine de atat si sper sa arat asta le Engelberg si la Turneul celor 4 Trambuline ."

Pentru Kasai , podiumul a fost un rezultat pozitiv : "Am 41 de ani ,deci sunt putin mai batrani decat colegii mei ,  dar ma simt inca tanar. Am o vasta experienta si asta ma ajuta . Am fost adesea accidentat anii trecuti ,dar am revenit intotdeauna si poate voi mai sari inca 10 ani. Echipa Japoniei , a evoluat mult , poate vom castiga chiar la Jocurile Olimpice o medalie."

Citeşte mai mult...
 


Banner

jNews Module



Primeşte HTML?

Joomla Extensions powered by Joobi

Sunteti aici: Home Ştiri Interviuri